Земетресение с магнитуд 5 днес взе поне четири жертви в Североизточен

...
Земетресение с магнитуд 5 днес взе поне четири жертви в Североизточен
Коментари Харесай

Земетресение взе жертви в Иран

Земетресение с магнитуд 5 днес взе най-малко четири жертви в Североизточен Иран. Ранените са над 120, оповестиха публични медии в ислямската република, съобщи " Франс прес ".

Трусът е регистриран в 13:24 ч. локално време в североизточния град Кашмар, заяви за държавната телевизия локалният губернатор Ходжатола Шариатмадари.

Сеизмологичният институт на Съединени американски щати разгласи, че трусът е бил с магнитуд от 4,9, а епицентърът е бил на дълбочина 10 километра. Шариатмадари сподели, че трусът е нанесъл вреди на здания в градски и селски региони.

Иран е ситуиран в район, където се застъпват тектонични плочи и сеизмичната интензивност на територията на страната е доста огромна.

В началото на 2023 година земетресение с магнитуд 5,9 лиши живота на трима души и рани повече от 800 в планински регион в северозападната част на Иран, покрай границата с Турция, напомня Българска телеграфна агенция.

В края на предходната година земетресение с магнитуд 6,6 порази град Бам в югоизточен Иран и умъртви повече от 31 000 души.

Снимката е илюстративна / Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР